niedziela, 25 stycznia 2015

Mam smak na posiłek do pracy #11


Krótkie podsumowanie posiłków, które nosiliśmy ze sobą do pracy w ostatnich dniach. Większość przepisów znalazła się już na blogu. Na pierwszy ogień idą sałatki, które bardzo lubię jeść na drugie śniadanie. Następnie kilka propozycji obiadowych, które bez problemu podgrzejemy w firmowej mikrofali.

Sałatka z żurawiną, serem pleśniowym, selerem naciowym i orzechami włoskimi z miodowo-musztardowym dressingiem


Sałatka z cytrusami, ogórkiem, awokado i migdałami


Sałatka z grillowanym kurczakiem z dressingiem z awokado


Sałatka ze szpinakiem, kurczakiem i pomarańczą


Zielona sałatka z ciecierzycą i fetą


Pełnoziarnisty flatbread z patelni z hummusem z suszonymi pomidorami, pesto z natki pietruszki, rukolą i mozzarellą


Chili sin carne z płaskurką


Pełnoziarnisty makaron z fasolką szparagową, czerwoną cebulą, oliwkami i chorizo z sosem pomidorowym


Falafel, podpłomyk, hummus, sałatka


Jednogarnkowe danie z płaskurką i białą fasolą



Zostawiam Was z powyższą listą i biorę się za planowanie menu na kolejny tydzień. Smacznego!

4 komentarze:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń
  2. oooo rany! Wszystko jest na mojej liście 'DO ZROBIENIA' ! Pycha!

    OdpowiedzUsuń