Krótkie podsumowanie posiłków, które nosiliśmy ze sobą do pracy w ostatnich dniach. Większość przepisów znalazła się już na blogu. Na pierwszy ogień idą sałatki, które bardzo lubię jeść na drugie śniadanie. Następnie kilka propozycji obiadowych, które bez problemu podgrzejemy w firmowej mikrofali.
Sałatka z żurawiną, serem pleśniowym, selerem naciowym i orzechami włoskimi z miodowo-musztardowym dressingiem
Sałatka z cytrusami, ogórkiem, awokado i migdałami
Sałatka z grillowanym kurczakiem z dressingiem z awokado
Sałatka ze szpinakiem, kurczakiem i pomarańczą
Zielona sałatka z ciecierzycą i fetą
Pełnoziarnisty flatbread z patelni z hummusem z suszonymi pomidorami, pesto z natki pietruszki, rukolą i mozzarellą
Chili sin carne z płaskurką
Pełnoziarnisty makaron z fasolką szparagową, czerwoną cebulą, oliwkami i chorizo z sosem pomidorowym
Falafel, podpłomyk, hummus, sałatka
Jednogarnkowe danie z płaskurką i białą fasolą
Zostawiam Was z powyższą listą i biorę się za planowanie menu na kolejny tydzień. Smacznego!
Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!
OdpowiedzUsuńhttp://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html
Wygląda smacznie ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńoooo rany! Wszystko jest na mojej liście 'DO ZROBIENIA' ! Pycha!
OdpowiedzUsuń