czwartek, 22 stycznia 2015

Mam smak na zieloną, wegetariańską sałatkę


Znowu sałatka i znowu awokado! :D Już wyjaśniam czemu tak go tu dużo ostatnio: kupiłam kiedyś większą ilość tych niedojrzałych owoców w korzystnej cenie, a teraz po kolei stają się miękkie. Ale bez obaw, zostały już tylko dwa ;) A co do sałatek to jest to według mnie najlepszy pomysł na drugie śniadanie do pracy. Wygrywa zdecydowanie z bułką czy drożdżówką.

Potrzebujemy

na 4 porcje
  • 2 awokado
  • 1 długi ogórek
  • puszkę ciecierzycy (lub 300g ugotowanej ciecierzycy)
  • 100g sera feta
  • natka pietruszki
  • sok z połowy cytryny, łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie

Awokado, ogórka i ser kroimy w kostkę. Natkę siekamy. Ciecierzyce odcedzamy. Mieszamy wszystkie składniki z sokiem z cytryny i oliwą.





Zapraszam Was serdecznie na mój profil na Instagramie

 Instagram

Wpis bierze udział w akcji:

Niskokaloryczny styczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz