poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Mam smak na kurczaka nadziewanego szpinakiem



Potrzebujemy

(składniki na dwie porcje)

  • dwie piersi kurczaka
  • dwie garści szpinaku
  • trzy łyżki serka śmietankowego (np. Twój smak, Philadelphia)
  • sól, pieprz
  • dwa ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Nacieramy oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Szpinak dusimy na patelni, tak aby zwiędł. Dodajemy dwa rozgniecione ząbki czosnku. W miseczce mieszamy szpinak, serek śmietankowy i pokrojone drobno suszone pomidory. Na pierś z kurczaka nakładamy farsz i zwijamy w roladki. Można użyć wykałaczek żeby nie rozpadły nam się na patelni. Rozgrzewamy odrobinkę oliwy z oliwek na patelni. Na niewielkim ogni podsmażamy roladki z obu stron pod przykryciem. Nie przejmujcie się jak serek wypłynie na patelnie ;)

Ja spakowałam takiego kurczaczka razem z sałatką z wcześniejszego postu do lunchboxa i wzięłam ze sobą do pracy :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz