środa, 23 lipca 2014

Mam smak na posiłek do pracy #4


Zapraszam serdecznie na kolejną serię posiłków do pracy. W tym tygodniu warzywnie, owocowo i kolorowo!

Sałatka z surowym "ryżem" z kalafiora (kalafior rozdrabniony blenderem) z awokado, rzodkiewką, jabłkiem, pieczoną ciecierzycą i natką pietruszki z dressingiem z oliwy z oliwek, miodu, sosu sojowego, chilli i pieprzu



Sałatka z czerwonej fasoli, mango, pomarańczy, sera koziego z natką pietruszki


Omlet z dwóch jajek (bez mleka) z grillowanymi (lub podsmażonymi) warzywami


Pieczone ziemniaczki w rozmarynie z grillowanym filetem z kurczaka w marynacie barbecue z sałatką z grillowanego ananasa, papryki, kukurydzy i czerwonej cebuli


Paellą, stir-fry, risotto?
Pełnoziarnisty ryż z czerwoną cebulą, czosnkiem, żółtą i czerwoną paryką, pomidorkami koktajlowymi, selerem naciowym, bobem, czarnymi i zielonymi oliwkami z dużą ilością zielonej cebulki

Polecam posypać prażonym słonecznikiem przed podaniem. Przepis tutaj.


Pieczone kulki z soczewicy z kaszą gryczaną, sosem pomidorowym i zielonym groszkiem


Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz