Potrzebujemy
(dwie spore porcje)
- 300g mrożonych owoców - u mnie maliny
- 1 banan
- sok z połowy cytryny
- cukier puder - u mnie była to 1/4 szklanki
Przygotowanie
Do pojemnika blendera wrzucamy składniki i miksujemy. Koniec :D
A teraz kilka rad.
Mój blender nie dał rady z owocami prosto wyciągniętymi z zamrażarki. Mam już chyba przytępione noże, więc musiałam chwilę odczekać (5-10 minut). Cukier puder możemy zrobić sami - ja się pokusiłam o przygotowanie go z brązowego cukru (zdrowiej! :)). 1/4 szklanki to według mnie wystarczająca ilość, ale jak lubicie słodycze, to dorzućcie tam jeszcze jedną czy dwie łyżki. Gdy chcemy przygotować lody wcześniej to musimy pamiętać o mieszaniu. Co jakieś 20 minut należy przemieszać pojemnik z sorbetem.
A ja właśnie lody kupuje...
OdpowiedzUsuń