Sałatkę tę spotkałam w pewnej krakowskiej restauracji. Dodałam trochę od siebie i powstała pyszna szybka sałatka, którą można dodać do obiadu lub zjeść osobno.
Potrzebujemy
(składniki na dwie porcje)
- paczka mixu sałat
- ser gorgonzola
- kilka suszonych pomidorów
- 8 pieczarek
- orzechy laskowe
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka octu balsamicznego
- ząbek czosnku
- pieprz
Przygotowanie
Sałatę myjemy i suszymy. Pieczarki kroimy na plasterki i grillujemy. Suszone pomidory kroimy na paseczki, ser gorgonzola w kostkę, orzechy laskowe na połówki. Mieszamy oliwę, ocet balsamiczny, rozgnieciony ząbek czosnku i pieprz. Do miski wkładamy sałatę, zgrillowane pieczarki, ser gorgonzola, suszone pomidory i orzechy laskowe. Zalewamy sosem i mieszamy.
Do tej sałatki sprawdzi się także roszponka czy rukola.
Przepis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz