Potrzebujemy
(składniki na dwie porcje)- dwie piersi kurczaka
- dwie garści szpinaku
- trzy łyżki serka śmietankowego (np. Twój smak, Philadelphia)
- sól, pieprz
- dwa ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
Przygotowanie
Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Nacieramy oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Szpinak dusimy na patelni, tak aby zwiędł. Dodajemy dwa rozgniecione ząbki czosnku. W miseczce mieszamy szpinak, serek śmietankowy i pokrojone drobno suszone pomidory. Na pierś z kurczaka nakładamy farsz i zwijamy w roladki. Można użyć wykałaczek żeby nie rozpadły nam się na patelni. Rozgrzewamy odrobinkę oliwy z oliwek na patelni. Na niewielkim ogni podsmażamy roladki z obu stron pod przykryciem. Nie przejmujcie się jak serek wypłynie na patelnie ;)
Ja spakowałam takiego kurczaczka razem z sałatką z wcześniejszego postu do lunchboxa i wzięłam ze sobą do pracy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz