Potrzebujemy
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- szczypta soli
- odrobina wody mineralnej
- 200g pieczarek
- 1 cukinia
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- pół opakowania sera typu feta
- pieprz
Przygotowanie
Składniki na ciasto - mąkę, mleko, jajko, sól mieszamy. Ewentualnie dodajemy trochę wody. Smażymy naleśniki - im cieńsze tym lepsze :) Pieczarki, cukinię, cebulę kroimy w drobną kostkę. Szklimy cebulę. Następnie dodajemy cukinię, chwilkę ja smażymy. Podkręcamy gaz i wrzucamy pieczarki. Jeśli będziemy je podsmażać na niewielkim ogniu to puszczą więcej wody. Doprawiamy przeciśniętym czosnkiem i pieprzem. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser. Ja miałam akurat sałatkowy typu feta, ale myślę że jakiś z niebieską pleśnią sprawdziłby się idealnie. Farsz nakładamy na cały naleśnik i zwijamy.
Smacznego!
Zrobiłam! Bardzo dobre :)
OdpowiedzUsuńPS. Dla takich kucharzy jak ja dobrze by było uszczegółowić "chwilkę" itp. - ile to dokładnie minut. I może dla każdego przepisu określić czas przygotowania? ;)
Dziękuję za pomysł, postaram się :D generalnie mam problem z takimi rzeczami, już podawanie ilości składników to dla mnie duże wyzwanie, bo zwykle niestety robię na oko ;) Ale postaram się, jeszcze raz dziękuję :)
Usuń